Jastuk za vrat

15,00 KM

  • Ublažite bol u vratu za samo 10 minuta.
  • Jednostavna i efikasna fizička rješenja za ublažavanje ukočenog vrata, pomažu u obnavljanju pravilne cervikalne zakrivljenosti povezane s dosljednom upotrebom.
  • Gusti i mekani dizajn od pjene pruža čvrstu, laganu i udobnu bazu.
  • Obično će vam trebati 1-3 dana da se prilagodite ovom jastuku, jer vašem vratu treba vremena da se upozna sa novom zakrivljenošću korektora. Uživat ćete u ekstremnoj udobnosti nakon što se naviknete!
Kategorija:

Opis

Moderan način života je postao vrlo užurban i stresan.

Radimo sve duže, a pred nas se postavljaju sve zahtjevniji zadaci, dok se istovremeno sve manje krećemo i sve lošije držimo.

Starenjem, diskovi kralježnice slabe i mogu se pomaknuti iz normalnog položaja pod teretom glave i pod pritiskom zgrčenih vratnih mišića koji pritišću kralješke i diskove.

Zgrčeni vratni mišići i pomaknuti diskovi pritišću živce i krvne žile te uzrokuju slabiju cirkulaciju između glave, vrata i ruku.

Oslabljena cirkulacija uzrokuje glavobolje, slabost, bolove, utrnulost i osjećaj hladnoće u cijelim rukama.

Ovaj jastuk poboljšava trakcije (rastezljivosti i elastičnosti) vrata.

Kad je djelomično napumpan, služi za podržavanje vrata, a napumpan do kraja u potpunosti će držati težinu glave kako bi se smanjio pritisak na vrat i ramena.

Dodatnim napuhavanjem  jastuk mišići vrata i ramena će se nježno istegnuti, podržavajući pravilno držanje.

To će dodatno smanjiti napetost u mišićima vrata i ramena, opuštajući ih i smanjujući pritisak na diskove kralježnice.

Trakcijom (istezanjem) vrata, vraćamo mu njegovu pokretljivost i elastičnost pa se može po potrebi istezati i rasporediti pritisak na vratne mišiće, mišiće ramena i kralješke, te tako omogućiti normalno držanje.

Istezanjem i smanjivanjem pritiska na diskove kralježnice, smanjuje se mogućnost njihova eventualnog pomaknuća, a time i pritisak na živce i krvne žile.

Pritisak zraka u jastuku možete po želji mijenjati kako biste ga podesili tako da vam pruža najveći osjećaj ugode.

Ova je naprava posve sigurna i jednostavna za upotrebu i lako se prenosi.

Terapeutski jastuk također smanjuje pritisak na bolne, ukočene zglobove i time vas rješava bolova i poboljšava pokretljivost.

Većina ljudi osjeća pozitivne učinke već nakon 20 minuta korištenja.