You are currently viewing Njega kože

Njega kože

Rutina i navika njege kože lica započinje s temeljnim i nježnim čišćenjem koje je važno za uklanjanje raznih vrsta prljavština, znoja, šminke bez isušivanja kože. Sastojci u preparatima za njegu lica učinkovitije se bolje upijaju kada se nanose na očišćenu kožu zato je jako važno da kožu lica očistimo pažljivo i temeljito bez oštećenja.

Čišćenje je posebno važno kod kože koja je sklona aknama jer ono pomaže da koža održi svoju prirodno zdravu ravnotežu i podupire prirodni proces obnavljanja.

Krema

Hlađenje

Svoje kreme za lice koje koristite čuvajte u frižideru kako biste pri njihovom nanošenju koži lica priuštili ugodan efekt hlađenja.

Odabir kreme

Proizvode za njegu lica nikako nemojte birati isključivo i prvenstveno prema tome koliko vam je godina. Svaka je koža drugačija i na svoj jedinstven način posebna, a njeno stanje ne samo da ovisi o genetskim predispozicijama, već i o stilu života koji je kod svakog od nas drugačiji. Neka vam prioritet kod odabira preparata budu stanje kože lica i sezona u kojoj trenutno kremu birate.

Budite strpljivi

Djelovanje odabrane kreme realno može biti vidljivo tek nakon 3 mjeseca. Najmanje 3 sedmice je potrebno da nova formula novog odabranog proizvoda kojeg koristite dopre do stanica koje se nalaze u donjem sloju epiderme, a nakon toga dodate 3 sedmice potrebne su da te stanice dopru i do površinskog sloja.

Zaštita od sunca

Krema sa zaštitnim faktorom prijetko Vam je potreba i izbjegavajte izloženosti suncu. To je osnova prevencije tamnih mrlja po licu i neujednačenog tena. Ukoliko već imate taj problem koristite proizvode koji sadrže kombinaciju slatkog korijena, antioksidansa i retinola.

 Nadraženu kožu možete izliječiti i običnim mlijekom. Dvaput dnevno stavite na lice oblog natopljen mlijekom, ostavite ga deset minuta, a zatim nahranite kremom protiv alergija. Koža će upiti masnoću iz mlijeka koja će je učiniti čvršćom i hidratiziranom.

Sredstva za masažu lica

Masažeri za lice je veoma su lijepi, elegantni i praktični i to je pribor koji se koristi za kozmetičke i spa tretmane, kao i za stimulisanje limfne drenaže. Zahvaljujući njihovoj jednostavnoj primjeni, sve veći broj žena ih koristi za svakodnevnu ličnu upotrebu.

Osim što podstiču cirkulaciju, ublažavaju umor, napetost i stres, ovim masažerima se pripisuju i druge zdravstvene koristi.

Redovnom primenom masažera za lice pospešuje se cirkulacija i prirodna blistavost kože, koja dobija zdrav, svež i podmlađen izgled.

Glavni benefiti redovne primene masažra za lice

  • Stimuliše limfna drenaža
  • Olakšava napetost mišića i ublažava stres
  • Pospješuje apsorpcija hranljivih materija iz proizvoda za njegu kože
  • Usporava se starenje i poboljšava elastičnost kože
  • Ublažava otečenost lica
  • Pospješuje ciruklacija